smith carbine cal50

Smith carbinerna tillverkades i antal om 30000st ,man säger att allt såldes till armen ,men som vi brukar säga historien är inte färdig skriven bara för att någon skrivit lite i en bok. Vi har em smith karbin som ser annorlunda ut och har en annorlunda karaktär mer anpssad för privat marknad.

 

i alla fall denna bössa är mycket fin i midjan pipan är bländande vacker med fint patronläge nippeln som är original är lossad och inte sliten , ytan är en mix kanske kan man urskilja lite flamhärdning och blånering i övrigt en slät fin plum brun yta stockarna har mycket aktivitets märken som vittar om många mans timmar, bakkappan har 6 jack tre på varje sida !!! kan var killing notches om så är fallet är det första smiten som vi ser med detta kanske mantimmarna som den visar kan vara garant för jackens innebörd.

 

hur som helst en mycket bra smith för praktisk användning med många märken och någon skruv utbytt/saknad ,fördelen med dessa är tillgången på i stort sett alla delar

19500:-

Alla bilder

 • DSC_0401 (Large)
 • DSC_0412 (Large)
 • DSC_0411 (Large)
 • DSC_0410 (Large)
 • DSC_0409 (Large)
 • DSC_0408 (Large)
 • DSC_0407 (Large)
 • DSC_0406 (Large)
 • DSC_0405 (Large)
 • DSC_0404 (Large)
 • DSC_0403 (Large)
 • DSC_0402 (Large)