rocket ball target pistol

Troligtvis en så kallad rocket ball man använde en kula som var som ungefär en mine kula urgröpt innehåll där laddningen fanns och som tändning var en smet som stelnade i bakkant anledningen till vår gissning är att det ska vara en laddning med kula som knappt är 1cm vet att det finns liknande gevär troligtvis franska dock vilken laddning i dessa vet vi ej  .

pistolen är komplett och mekaniken är hel men behöver lite justering av tändnålsaxeln som nyper i bakkant anledningen är att nålen är lite kort så man har tagit bort en packning troligtvis skinn så den går längre fram och blir stödaxeln lite kort och nyper men som sagt lite pyssel så är den på banan igen om tändsatts går att rör ihop förståss.

P,s dåliga gängor på muttern vänster sida.

9000:-

Alla bilder

  • DSC_0742 (Large)
  • DSC_0750 (Large)
  • DSC_0749 (Large)
  • DSC_0748 (Large)
  • DSC_0747 (Large)
  • DSC_0746 (Large)
  • DSC_0745 (Large)
  • DSC_0744 (Large)
  • DSC_0743 (Large)