walch 10skotts

förmodligen den absolut ovanligaste pocket av dem alla men kanske ännu lite mer just denna John Walch efter som den även sold privat till Union soldiers and officers 9th Michigan infantry beväpnade sig själva med denna back up revolver ,was sold även privat just denna är väldigt hårt åtgången vilket skulle kunna vara ett tecken på dålig förvaring kanske hittad i nån lada efeter att någon bonde plockat upp den på något slagfält.

den är i cal31 med fem kamrar man laddar först en komplett laddning sedan krut som rinner in i en sidokanal och förmodligen en infettad tunn förladdning avanpå den första som ligger i den verkliga kamaren sedan en till kula i den riktiga kamaren alltså den sista laddningen går först när den högra hammaren faller först.

mekaniskt verkar fungera men matarmen är för lång och axialspel lite för mycket men den går att fixa till , men ett så extremt ovanligt vapen skulle jag inte röra utan ha till samling och skryt objekt.

tiiverkades på henry rifle fabriken av oliver f Winchester

 

priset är långt under vad dessa kostar och priset gäller bara vid kontant gäller lån läggs 6% på summan.

18500:-

Alla bilder

  • DSC_0318 (Large)
  • DSC_0317 (Large)
  • DSC_0316 (Large)
  • DSC_0315 (Large)
  • DSC_0319 (Large)
  • DSC_0314 (Large)
  • DSC_0313 (Large)
  • DSC_0312 (Large)
  • DSC_0311 (Large)