absolut samlar värdig webley/dean

engelsk revolver kan inte dessa men tror det är en webley/dean cal ca 40 vapnet fungerar egentligen inte bra men fungerar behöver kärlek om den ska bli perfekt dessa DA är svåra slagfjädern är lite snäll och när nipplarna blir slitna hanens anläggningsyta och övriga slitytor har blivit lite slitna så upplevs slagfjädern som slö,gör man eller köper nya nipplar lägger i det lilla slitna på hanen och filar anläggningsytan perfekt så är allt tipp topp igen.

 

men denna revolver har något annat att erbjuda en fullfjädrad pang,denna har en mest trolig historia att erbjuda som oftast utan en perfekt täckning men har sålt många vapen under åren som nya ägare spårat kan trloligtvis bli samma med denna .

De flesta ser SYD sidan vapen som mer sagolika och det krävs en båtlast med bevis för att man ska tro på sagorna medans blå rockarnas vapen där suger man i sig historierna mycket lättare , i alla fall vad vi hört  som man kallar  hörsägen är att engelska vapen kom till arsenal i usa som halvfabrikat (inte alla)ja kanske kan stämma vi har haft några likadana revolvrar som ej haft serie nr bara proff stämplar och märket precis som denna vi har läst i en syd stats bok i ca 30minuter det vi fann där var bilder på en Lemat stämlat år 1862 på trumman vilket vi anser inte kom dit från fabriken precis som på denna ,så vi menar att ord Richmond va alltså arsenal Richmond i virgina som står på trumman visar att denna passerat arsenalen i Virginia och fått detta inslaget likaså pipans c.s.a 1862 och då bevisar att den är sydstat buren.

p,s det instansade är gjort för mycket länge sedan ingen efter konstuktion.

priset sattes i samråd med flera kunniga med hänvisning till att detta är inte ännu 100% bevisat men med mycket stor sannolikhet är detta sant.

35000:-

Alla bilder

  • DSC_0174 (Large)
  • DSC_0173 (Large)
  • DSC_0180 (Large)
  • DSC_0179 (Large)
  • DSC_0178 (Large)
  • DSC_0177 (Large)
  • DSC_0176 (Large)
  • DSC_0175 (Large)